FAQ2017-01-24T15:44:42+01:00
Wat zijn de voordelen van laser reiniging t.o.v. andere methoden?2016-10-12T18:57:47+02:00

Laser reiniging is de enige methode die werkelijk in de diepte reinigt. Andere methoden halen slechts een deel van de vervuiling weg. Daarnaast bestaat de vervuiling uit pigmenten en polymeren. De meeste methoden verwijderen wel de pigmenten maar niet de polymeren. Deze kunnen alleen verwijderd worden door verbranding. Dat is precies wat de laser doet: het verbranden van de vervuiling. Na de laser reiniging is de oppervlaktespanning weer hoog en functioneert de wals als een nieuwe wals.

Kan de wals direct na reiniging weer gebruikt worden?2016-10-12T18:53:32+02:00

Na de laser reiniging is geen nabehandeling nodig en kan de wals direct gebruikt worden. Onderdelen zoals het tandwiel en de lagers kunnen tijdens de reiniging aan de wals gemonteerd blijven.

Hoe lang duurt het reinigen van een wals van bijvoorbeeld 250 cm?2016-10-12T18:49:49+02:00

Een wals van deze lengte is in iets meer dan een uur schoon. Bij een zwaar verontreinigde wals is een tweede behandeling nodig en zou eenzelfde tijd voor een tweede keer nodig zijn om de wals weer geheel schoon te krijgen.

Wat gebeurt er met de vervuiling die vrijkomt tijdens de reiniging met laser?2016-10-12T18:48:11+02:00

De vervuiling is te vergelijken met de rook die van een sigaret afkomt. Dit kan eenvoudig afgezogen en opgevangen worden op een filter. Per wals komen er hooguit enkele grammen aan vervuiling vrij. Omdat er geen extra vuil ontstaat, en geen water en geen hulpstoffen nodig zijn, is laserreiniging de meest milieuvriendelijke reinigingsmethode.

Voor welke bedrijven is laser reiniging ideaal? En hoe vaak?2016-10-12T18:45:23+02:00

Het laser reinigen van rasterwalsen wordt gedaan in alle drukkerijen die keramische (Anilox) of chroomwalsen in hun drukpersen hebben, zowel in karton-, flexo-, etiketten-, als offsetdrukkerijen. Men kiest voor laser reiniging om de hoogste printkwaliteit te verkrijgen (te behouden) en omdat het een methode is waarvoor de walsen niet uit de machine hoeven te worden gehaald. Dit is met name ideaal voor de grootste walsen in de kartonindustrie.

Dagelijkse reiniging wordt veelal met chemicaliën gedaan, maar voorkomt niet dat op termijn vervuiling in het oppervlak van de wals opstapelt. Na verloop van tijd kan de kleurkracht plotseling sterk afnemen. Periodieke dieptereiniging is dus noodzakelijk. Afhankelijk van het soort vervuiling (inkt, polymers, etc.) en gebruik is het raadzaam twee of drie keer per jaar de walsen met laser te laten reinigen om zodoende de hoogste printkwaliteit te handhaven.

Wat is het verschil tussen off-line en in-line (of on-line) reinigen?2016-10-12T12:59:23+02:00

Bij het reinigen van rasterwalsen spreekt men van off-line of in-line reiniging (soms on-line, maar daarmee wordt hetzelfde bedoeld).

Off-line betekent dat de wals uit de drukpers wordt gehaald en op een speciale tafel met rollers wordt gereinigd. Dit kan in onze servicetruck, maar ook in speciaal hiervoor ontwikkelde machines, zoals onze ALCS 2500 S. De S staat voor static, ofwel deze machine staat vast op dezelfde plek en de walsen worden er als in een vaatwasser in en uitgehaald.

In-line betekent dat de wals in de drukpers blijft. Tijdrovende en soms lastige demontage is dus niet nodig. Voor reiniging moet de machine vervolgens de wals laten draaien en het laserpistool van een mobiele laser reiniging machine (de ALCS 2500) beweegt op een speciaal gemonteerde rail evenwijdig aan en langs de wals tot deze schoon is.

Off-line reiniging is uitstekend geschikt voor bedrijven die hun walsen eenvoudig kunnen demonteren en voldoende reserve walsen hebben. Het ”opsparen” van vuile walsen levert kostenvoordeel op omdat er meerdere walsen in een keer kunnen worden gereinigd in onze truck of door deze aan ons op te sturen.

In-line reiniging is juist zeer geschikt voor de grote drukpersen waar het demonteren een zware en tijdrovende aangelegenheid is. In sommige machines kan het drukproces zelfs gewoon doorgaan terwijl de diverse walsen/drukgroepen een voor een worden gereinigd.

Is Laserclean wereldwijd actief?2016-10-12T12:48:16+02:00

Als producent van laser reiniging machines verkoopt Laserclean wereldwijd. In sommige landen, zoals Japan en Zuid-Korea, werkt Laserclean met een exclusieve handelsagent, en kan het zijn dat u naar een van onze professionele partners wordt doorverwezen voor productpresentatie en verdere aankoopbegeleiding. Uiteraard kunt u altijd direct met ons contact opnemen voor meer informatie.

Als service bedrijf is Laserclean met eigen service truck(s) actief in bijna heel Europa. U kunt uw walsen dus in uw eigen bedrijf, en zelfs in de machine, laten reinigen. Maar het is ook mogelijk uw walsen naar onze locatie in Alphen aan den Rijn op te sturen voor reiniging.

Waarom is laser reiniging de beste reinigingsmethode?2016-10-14T10:09:12+02:00

Er zijn diverse traditionele reinigingsmethoden voor periodieke reiniging van rasterwalsen, waaronder het gebruik van chemicaliën, ultrasoon, en sodium bicarbonaat (bakpoeder). Elk van deze methoden heeft zijn specifieke nadelen: chemicaliën zijn slecht en gevaarlijk voor mens en milieu, ultrasoon kan bij onjuist gebruik de oppervlakte van de wals beschadigen, en bicarbonaat heeft in het meest gunstige geval een matig reinigingsresultaat. Geen van de traditionele methoden geven een 100% schone wals, en sommige vormen van vervuiling (lijmsoorten bijvoorbeeld) kunnen in het geheel niet worden verwijderd.

Laser reiniging heeft geen nadelen, gebruikt geen water, chemicaliën of andere stoffen, en geeft altijd het allerbeste reinigingsresultaat. Laser reiniging herstelt als enige de oppervlaktespanning van de walsen waardoor de originele inktrecepturen weer kunnen worden gebruikt. Dit zorgt voor de allerbeste printkwaliteit met zo min mogelijk inkt. Bovendien is laser reiniging het meest vriendelijk voor mens en milieu.

Alhoewel laser reiniging al jarenlang bestaat is het pas sinds een paar jaar de onbetwiste voorkeursmethode, met name omdat Laserclean een zeer handzame, snelle en gebruiksvriendelijke laser machine heeft ontwikkeld (ALCS 2500).

Hoe kan ik contact opnemen met Laserclean?2016-09-05T16:37:38+02:00

Telefoonnummer: 0031 172 477762

Email: info@laserclean.nl

Is laser reiniging veilig voor mijn rasterwalsen?2016-10-12T18:42:00+02:00

Met de machines van Laserclean is laser reiniging 100% veilig voor uw rasterwalsen. Vroegere machines (en helaas ook laser machines van sommige andere aanbieders) konden en kunnen bij verkeerd gebruik schade toebrengen aan het oppervlakte van de wals. De nieuwste generatie machines van Laserclean heeft een dusdanig doorontwikkelde en contactloze lasertechnologie (sterkte, instelling, beveiligingen, en soort van de laser) dat laser reinigen veel eenvoudiger is geworden, sneller, effectiever, en bovenal veilig voor de oppervlaktes die worden gereinigd. De energie van de laserstraal is sterk genoeg om de vervuiling te verwijderen maar niet sterk genoeg om het keramiek aan te tasten. Zelfs de kleinste cellen worden tot op de bodem volledig schoon. Gegarandeerd.

Is laser reiniging geschikt voor alle soorten rasterwalsen?2016-10-12T16:11:23+02:00

Laser reiniging wordt alleen aanbevolen bij keramische rasterwalsen (Anilox) en bij walsen met een oppervlakte van chroom. Andere soorten walsen zouden schade kunnen oplopen met laser reiniging en biedt Laserclean daarom nooit aan. Laser reiniging is uitermate geschikt en in het geval van Laserclean speciaal ontwikkeld voor chroom- en keramische rasterwalsen.

Ga naar de bovenkant