Hoe werkt het reinigen van keramische rasterwalsen met laser precies bij Laserclean?

Laserclean laserreiniging van keramische rasterwalsen

Laserclean biedt laserreiniging van keramische rasterwalsen en verkoopt hiervoor laser reiniging machines of komt met een service truck met reinigingsunit naar uw bedrijf toe. De reiniging kan vervolgens offline of online plaatsvinden.

Het reinigingsproces verloopt als volgt: de wals wordt aangedreven en draait rond, de laserstraal wordt op een traverse van links naar rechts bewogen, parallel aan de wals. De laserstraal wordt op de vervuilde wals gericht, de energie van de laserstraal wordt door de vervuiling geabsorbeerd en de vervuiling bestaande uit onder andere pigmenten en polymeren verdampt.

De laserstraal is krachtig genoeg om de vervuiling te verdampen maar is niet krachtig genoeg om keramiek te verdampen, dit komt omdat de vervuiling bij een veel lagere temperatuur verdampt dan bij keramisch materiaal het geval is. Daarom kunnen met deze speciaal ontwikkelde laser walsen gereinigd worden, zonder kans op beschadiging van de celwanden. Het is een contactloze methode, de wals wordt niet aangeraakt en er ontstaat ook geen extra vuil omdat er geen granulaat gebruikt wordt. Het is een “droge” reinigingsmethode waarbij er geen water of chemicaliën gebruikt worden.

Laser is licht en licht bestaat uit fotonen. Dit zijn de kleinste deeltjes die er bestaan en deze kunnen tot onderin de kleine cellen van van de rasterwals komen. Na het schoonmaken met laser is het volume van de wals weer op het maximale niveau. De wals kan direct na reiniging weer gebruikt worden.

Verkoop van machines voor laserreiniging

Laserclean ontwikkelt, produceert en verkoopt state-of-the-art machines voor laser reiniging van keramische rasterwalsen. Maak kennis met onze innovatieve offline systemen, geschikt voor iedere professionele drukkerij: de ALCS serie S(F). Tevens zijn er voor corrugated drukkerijen mobiele, in-line machines van beschikbaar waarmee op iedere locatie laserreiniging kan worden toegepast: de ALCS 5000. Laserclean gaat wereldwijd samenwerkingen aan met service partners en commercieel agenten.

Interesse gewekt? Neem contact met ons op voor meer informatie over service of verkoop.

Laserclean winnaar in e categorie Industrial Design
Laserclean winnaar in e categorie Industrial Design